Megagrilli hellaosalla

795,00 

JÄTTI MEGAGRILLI ulkoinen hellaosa U005

Grillin runko on valmistettu 2mm vahvuista laadukkaasta kylmävalssattua terästä.
Puuhellan runko on valmistettu paksusta valuraudasta.

 GRILLI SISÄLTÄÄ

Puuhellan sisällä on valurauta arina, jossa oma tuhka-astia.

Tuhkaluukku jolla voi säätää palamisnopeutta.

Grilliosassa on grilliristikko ja paloalustana 3mm paksu teräslevy sekä teräslevyn alla happireiät.

Puuhellan keittolevyrenkaat ovat irrotettavissa.

Pyydä tarjous

Kuvaus

VALMISTUS

Grillin runko on valmistettu 2mm vahvuisesta laadukkaasta kylmävalssatusta teräksestä. Puuhellan paisto osa ja arina on valmistettu paksusta valuraudasta.

 

GRILLI SISÄLTÄÄ

Puuhellan sisällä on valurauta-arina omalla tuhka-astialla. Tuhkaluukkua ja hormipeltiä avaamalla tai sulkemalla säädetään palamisnopeutta. Grilliosassa on kaksi grillaustasoa ja paloalustana toimii 3mm paksuinen teräslevy sekä teräslevyn alla olevat happireiät. Puuhellan keittolevyrenkaat ovat irrotettavissa.

 

GRILLIN MITAT

Kokonaispituus on 110cm, joista grillausalan alataso on 70x38cm ja ylätaso 70x18cm. Puuhellan koko on 34x29cm ja keittolevyn aukon halkaisija on 18 cm kolmella irrotettavalla renkaalla. Grillin savuhormin halkaisija on 10,5 cm. Kokonaisuudessaan grillin paino on 62 kg.

 

ENNEN ENSIMMÄISTÄ KÄYTTÖÖNOTTOA!

Ennen ensimmäistä käyttöönottoa on suositeltavaa kuumentaa rautaosat 80 – 120 °C lämpötilassa noin 1,5 – 2 h ajan. Tämä toimenpide saisi maalipinnalle parhaimman keston ja samalla epäpuhtaudet poistuisivat. Maalin maximi lämmönkesto on noin. 450 ºC.

Kuumennuksen jälkeen grilli on käyttövalmis. Grillin sisäpinta on tehdassuojattu rypsiöljyllä (elintarvikeöljy), joka palaa pois ensimmäisessä lämmityksessä

 

GRILLIN KASAUS

Megagrillin kasauksessa pyörillä oleva tukijalkaosa asetetaan puuhellan alapuolelle ja kiinteät jalat toiselle puolelle. Asenna puutason metallikannakkeet tukiholkkien sisään. Huom! Kasaamisessa ei tarvitse asennustyökaluja.

 

HOITOOHJEET

Kun lopetat ruoan valmistuksen on hyvä puhdistaa kaikki paistopinnat ja rasvata paistolevyt. Suosittelemme Muurikan silavaa, pellava- tai rypsiöljyn käyttämistä. Ruoan valmistuksen loputtua sulje kansi, vetopelti sekä palopelti jotta hiillos sammuu.

Älä polta grillissä liian isoa nuotiota, liekin lämpötila ei tulisi ylittää 900 ºC.nLiian korkea lämpötila polttaa maalipinnan rikki!

Talveksi on suositeltavaa puhdistaa uuni kunnolla tuhkasta ja rasvata sen sisäpinnat. Mahdollisiin maalipinnan korjauksiin suosittelemme lämmönkestävää Maston 600 spraymaalia.

 

Grillin käyttöohjeet

 

Puuhella paistamiseen – grilliosa toimii uunina.

Sulje grilliosan kansi niin voit puuhellan avulla keittää, paistaa tai hauduttaa haluamaasi ruokaa. Palamisnopeutta eli lieden lämpötilaa säädetään tuhkaluukun ja hormin vetopellin avulla. Puuhellassa on mahdollista käyttää myös wokkipannuja tai vaikkapa valurautapataa, irrottamalla keittotason keskiosan renkaita.

 

Puu / hiiligrillaaminen

Sulje puuhellan luukut ja poista grilliosan pohjan alaosassa oleva palopelti. Polta puuta tai hiiliä teräslevyn päällä alaritilän ala puolella.

Vedä irti palopelti ja siirrä tukijalkojen päälle, tämä toimii samalla tuhka-alustana.

Paras lämpötila grillaukseen on 250 – 300 °C.

 

Savustaminen – lämmittäminen puuhellalla.

Käytä tarkoitukseen sopivaa lehtipuuta (leppä-, tammi-, omena-, kirsikka- tai luumupuuta).

Aseta ruoka grilliritilälle, sulje vetopelti ja grilliosan kansi. Pyöreä muoto takaa tasaisen savustuksen koko savustusalalle. Teräslevyn tai hiilien päälle suositellaan asennettavaksi alumiinifoliota rasvankeräämiseen. Tämä toimenpide helpottaa puhdistamista.

Savustamisen alkuvaiheessa käytä korkeampaa lämpötilaa joka on yli 80 ºC. Näin tuotteen pinta ruskistuu, sekä vältetään turhia roiskeita. Savustuksen loppuvaiheessa lämpötila on hyvä olla hieman alhaisempi kuin aloittaessa.

Savustusprosessin palamista ja lämpötilaa on helppo säätää tuhkaluukun ja hormin säätöpellin avulla.

 

BBQ-barbeque-puuhella.

Lämmitä grilli lehtipuulla ja poista liikasavu jonka jälkeen sulje grilliosan kansi. Hauduttavan ja savuisen makutilan saavuttamiseksi suosittelemme pitämään suhteellisen alhaista lämpötilaa, eli n.90 – 140 °C.

Lämpötilaa säädetään tuhkaluukusta ja piipun säätöpellistä.

Lisätiedot

Paino 65 kg (kilogramma)